SHOCKWAVE THERAPY
με το DUOLITH SD1 T-TOP ‹‹F-SW ultra›› της STORZ ( FOCUS )

Η εξωσωματική θεραπεία ωστικών κυμάτων ESWT ( shockwave therapy ) είναι μία μέθοδος μη χειρουργική, ασφαλής και αποτελεσματική. Η θεραπεία πραγματοποιείται ακριβώς πάνω στο πάσχον σημείο του σώματος, ο συμπιεσμένος αέρας επιταχύνει ένα βλήμα με υψηλή κινητική ενέργεια το οποίο χτυπά το εμβολο ( εφαρμογέα ) στο επώδυνο σημείο του σώματος, εισχωρώντας εν τω βάθει μέσω των μαλακών μορίων. Τα ESWT παρουσιάζουν υψηλή αποτελεσματικότητα αλλά με ελάχιστες επιπλοκές και παρενέργειες. Σε τενοντίτιδες και ασβεστοποίηση τενόντων, τα ποσοστά επιτυχίας μετά από έρευνες φτάνουν μεταξύ 70% και 80%. Τα ωστικά κύματα δημιουργούν μικρο-τριχοειδή ρήξεις στην πάσχουσα περιοχή, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την έκκριση θρεπτικών συστατικών στη ροή του αίματος και βελτιώνουν την παροχή αίματος και την οξυγόνωση, με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωση. Πολλές κλινικές μελέτες και δημοσιεύσεις είναι διαθέσιμες για την επιστημονική αξιολόγηση του ESWT για τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Φαίνεται να έχουν οστεγενετική δράση και να υποκινούν την θεραπεία των καταγμάτων. Επίσης ιστολογικές έρευνες επιβεβαίωσαν την δράση των ESWT στην ενεργοποίηση των οστεοβλαστών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Τα ESWT είναι αποτελεσματικά στην μείωση του πόνου
  • Στην βελτίωση της λειτουργικότητας της άρθρωσης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Προκαλεί επιτάχυνση της επούλωσης των μαλακών ιστών (π.χ. μυς, σύνδεσμοι)
  • Μεταβάλει σταθερά την μεταβολική διαδικασία των βιολογικών ιστών, για να ενεργοποιήσει την αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση/διαδικασία
  • Βελτιώνει την αποκατάσταση οστικών βλαβών
Προτιμησεις Απορρητου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.